Από το χθες στο σήμερα

Το robby.gr είναι η πρώτη διαδικτυακή «πύλη» που έκανε την εμφάνιση της στο «Ελληνικό» διαδίκτυο το Νοέμβριο του 1997. «Η πρώτη Ελληνική μηχανή αναζήτησης» ήταν ο αυτοπροσδιορισμός του robby.gr εκείνης της εποχής και το αυτοματοποιημένο σύστημα συλλογής ιστοσελίδων (robot) χάρισε και το όνομα «robby» στο site. Σύντομα και με ανθρώπινη φροντίδα, έπαψε να είναι μόνο μηχανή αναζήτησης και «χτίστηκε» ένας μεγάλος κατάλογος με ηλεκτρονικές διευθύνσεις, οργανωμένος σε θεματικές κατηγορίες, όπου καταχωρούνταν οι ιστοσελίδες με Ελληνικό περιεχόμενο. Παράλληλα δημιουργήθηκαν εφαρμογές που πρόσφεραν πρωτοποριακές για την εποχή εκείνη υπηρεσίες, όπως:
πρόγνωση καιρού, ενημέρωση χρηματιστηρίου, ισοτιμίες νομισμάτων, ειδήσεις κ. α. Έτσι δικαίως ονομάστηκε και από τον τύπο της εποχής, «Το πρώτο Ελληνικό portal«.

Στην πορεία…

Το robby.gr προσαρμοζόμενο στις απαιτήσεις των καιρών, πέρασε από το στάδιο της επιλεγμένης ειδησιογραφίας και ο κατάλογος εξελίχθηκε σε οδηγό ( guide ) χρήσιμων ιστοσελίδων ώστε να βοηθά το χρήστη στην ακριβή και γρήγορη αναζήτηση της πληροφορίας, να κερδίζει χρόνο και να μην πελαγοδρομεί. Σε ένα καθαρό περιβάλλον με εύχρηστη πλοήγηση και χωρίς πληθώρα κουραστικών διαφημιστικών μηνυμάτων, είναι ο φιλικός οδηγός που δείχνει το δρόμο της πληροφόρησης.

Νέα εποχή robby.gr

Ανανεωμένο και αναβαθμισμένο σήμερα το νέο robby.gr πήρε τη μορφή καταλόγου πόλεων, city guide. Έτσι, από τη μια ο επισκέπτης μπορεί με μια ματιά να βρίσκει όλα τα ενδιαφέροντα σημεία σε μία πόλη της Ελλάδας, φαγητό, διασκέδαση, ξεκούραση ή ιατρικές υπηρεσίες είναι κάποια από αυτά, και από την άλλη οι τοπικές επιχειρήσεις καταχωρούνται δημιουργώντας κυριολεκτικά με ένα click, την δική τους ιστοσελίδα παρουσιάζοντας τη δουλειά τους.

Η κάθε σελίδα επιχείρησης έχει τη δυνατότητα να ενημερώνετε από το διαχειριστή της, να προβάλει σ’ αυτήν προσφορές, να αλλάζει ή να προσθέτει κείμενα και φωτογραφικό υλικό ή video και γενικά να έχει τον έλεγχο της ενημέρωσης μόνος του και μάλιστα εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!   Η κάθε σελίδα μπορεί να βαθμολογείται από τους χρήστες, να μοιράζεται στα social media, να κουβεντιάζεται, να προβάλλεται και έτσι η δύναμη της ψηφιακής εμπειρίας, να ανοίγει νέους δρόμους στην επικοινωνία και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και του τόπου συνολικά.

Στη σύγχρονη εποχή της πληροφορίας, το robby.gr συμβάλει ώστε το ψηφιακό αποτύπωμα επισκεπτών και επιτηρήσεων να μετράει περισσότερο…

2012

 

 

 

 

 

 

1997