Αρχή > Κοινωνία & Πολιτισμός

Δείτε την «αρχιτεκτονική τρέλα» που ετοιμάζουν Γάλλοι και Ιάπωνες στο Μονπελιέ

Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014
το κτήριο θεωρείται μια "αρχιτεκτονική τρέλα" του 21ου αιώνα με την έννοια ότι ο πρωτοποριακός σχεδιασμός του δεν αφαιρεί την λειτουργικότητα από το κτήριο.
Ετικέτες
Κοινοποιήστε

Το «White Tree» θα είναι έτοιμο το 2017. "White Tree" δηλαδή "Άσπρο δένδρο" πρόκειται να ονομαστεί το πρωτοποριακό συγκρότημα κατοικιών στο Μονπελιέ της Γαλλίας που θα κατασκευαστεί από Γάλλους και Γιαπωνέζους αρχιτέκτονες και θα έχει επιρροές και από τις δύο χώρες.

Το τεράστιο κτήριο ύψους 56 μέτρων θα έχει συνολικά 120 κατοικίες σε 11 ορόφους και το σχήμα του θα είναι το σχήμα δένδρου με τα τεράστια μπαλκόνια του να έχουν το ρόλο των κλαδιών. Οι τυχεροί κάτοικοι του μοναδικού αυτού κτηρίου θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν τα βουνά της περιοχής αλλά ταυτόχρονα θα αντικρίζουν και τον ωκεανό. Μια γκαλερί με έργα τέχνης και ένα σύγχρονο εστιατόριο καθώς και ένα μπαρ, θα είναι στη διάθεση όχι μόνο των μόνιμων κατοίκων του κτηρίου αλλά και όσων επιθυμούν να το επισκεφθούν.

Το κτήριο θα κατασκευαστεί σε ένα ενδιάμεσο σημείο της πόλης του Μονπελιέ μεταξύ σύγχρονων κτηρίων αλλά και παραδοσιακών και οι κάτοικοι θα μπορούν να κάνουν πεζοπορία στην κοντινή εξοχή ή ποδήλατο στον ειδικό δρόμο για ποδηλάτες που βρίσκεται κοντά.

Σύμφωνα με το περιοδικό Architects Journal το κτήριο θεωρείται μια "αρχιτεκτονική τρέλα" του 21ου αιώνα με την έννοια ότι ο πρωτοποριακός σχεδιασμός του δεν αφαιρεί την λειτουργικότητα από το κτήριο που έχει σχεδιαστεί με κύριο γνώμονα την αισθητική. Το κτήριο θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2017 ενώ ήδη η κατασκευή άλλων 12 ακόμα κατοικιών πρόκειται να προστεθούν σε αυτό στο προσεχές μέλλον.

Πηγή: protothema.gr