Δέκα επικίνδυνες τροφές για τον σκύλο σας

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014
Οι περισσότεροι σκύλοι έχουν δυσανεξία στη λακτόζη και για το λόγο αυτό είναι αρκετά πιθανό η κατανάλωση γαλακτομικών να τους προκαλεί αέρια και διάρροια.
Κοινοποιήστε

Είναι μάλλον δεδομένο ότι την ώρα του γεύματος ο σκύλος σας στέκεται στα πόδια σας και με παραπονιάρικο ύφος ζητάει λίγο από φαγητό σας. Και είναι επίσης δεδομένο ότι οι περισσότεροι υποκύπτετε στο βλέμμα του και του δίνεται έναν μικρό μεζέ. Ξέρετε όμως ότι αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο, ακόμη και μοιραίο για το αγαπημένο σας κατοικίδιο;

Σύμφωνα με το Onmed.gr οι δέκα τροφές που απαγορεύεται ρητά να τρώνε οι σκύλοι είναι οι εξής:

Σκόρδο και κρεμμύδι
Προκαλούν έντονη αδιαθεσία.

Σοκολάτα
Μπορεί να προκαλέσει στο ζώο τάση προς έμετο, ερεθισμό ή ευαισθησία στην περιοχή της κοιλιάς, ενώ σε μεγάλες ποσότητες, η σοκολάτα μπορεί να προκαλέσει επιληπτική κρίση ή ακόμη και το θάνατο.

Αβοκάντο
Οι τοξίνες που βρίσκονται τόσο στη φλούδα όσο και στο εσωτερικό του είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για το σκύλο.

Τσίχλα
Η ξυλιτόλη που περιέχουν οι τσίχλες μειώνει απότομα τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα του σκύλου, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πιθανότητες πρόκλησης επιληπτικής κρίσης και σύγχυσης. Σε μεγάλες ποσότητες, η ξυλιτόλη μπορεί να προκαλέσει ηπατική ανεπάρκεια στο σκύλο.

Κοτόπουλο
Το κοτόπουλο είναι επικίνδυνο για το σκύλο επειδή περιέχει μικρά, λεπτά και αιχμηρά κόκαλα, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα στο στομάχι ή το έντερο του σκύλου.

Μουχλιασμένες τροφές
Οι τοξίνες μπορεί να προκαλέσουν αρχικά τρέμουλο και στη συνέχεια έντονους σπασμούς ή ακόμη και το θάνατο.

Ψητό καλαμπόκι
Μπορεί να προκαλέσει απόφραξη στο έντερο του σκύλου.

Γαλακτοκομικά
Οι περισσότεροι σκύλοι έχουν δυσανεξία στη λακτόζη και για το λόγο αυτό είναι αρκετά πιθανό η κατανάλωση γαλακτομικών να τους προκαλεί αέρια και διάρροια.

Ωμός σολομός
Μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση στο σκύλο.

Συκωτάκια
Σε μεγάλες ποσότητες, η βιταμίνη Α μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αλλοιώσεις στα οστά.
Το ενός έτους μαστίφ που ζυγίζει 90 κιλά, πουλήθηκε έναντι περίπου 1,44 εκατομμυρίου και ενδεχομένως να πρόκειται για την ακριβότερη πώληση σκύλου μέχρι σήμερα!