Ελλάδα

Η Κρήτη είναι το πιο ηλιόλουστο νησί της Μεσογείου!

Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014
Το 25% των Αυστριακών πρόκειται να περάσουν φέτος τις διακοπές τους στο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας
Η Κρήτη είναι το πιο ηλιόλουστο νησί της Μεσογείου, ξεκινά με ονειρώδη καιρό την περίοδο των διακοπών», γράφει στην αρχή του εκτενούς αφιερώματός του στην Κρήτη, το μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακό, εβδομαδιαίο περιοδικό «Νιους» στο νέο τεύχος του, προσθέτοντας πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να καταφθάσουν σε «σμήνη» οι τουρίστες.

Πρωτοσέλιδο στους News York Times οι απολυμένες καθαρίστριες

Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014
Σταθερά ομάδες πολιτών -μεταξύ των οποίων αστυνομικοί, καθηγητές πανεπιστημίων, καθαρίστριες αλλά και οι ίδιοι οι δικαστές- αμφισβητούν τις περικοπές ως παράνομες ή αντισυνταγματικές...
Φωτογραφία από τα χθεσινά επεισόδια ανάμεσα στην αστυνομία και τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών φιλοξενεί στο πρωτοσέλιδό της η διεθνής έκδοση των New York Times, χαρακτηρίζοντας τις καθαρίστριες ως σύμβολο αντίστασης στα μέτρα λιτότητας.

Υπό τον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ «φιλέτα» της αθηναϊκής ριβιέρα

Τρίτη, 3 Ιουνίου 2014
Στο ΤΑΙΠΕΔ μεταβιβάστηκε νέα ομάδα ακινήτων του Δημοσίου, που περιλαμβάνει, το λιμάνι της Ζέας, το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, ξενοδοχεία Ξενία, καθώς και τις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας.
Στο ΤΑΙΠΕΔ μεταβιβάστηκαν, με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, νευραλγικά «φιλέτα» γης στο παράκτιο μέτωπο της πρωτεύουσας.

Η Σαντορίνη στην πρώτη πεντάδα με τα 30 καλύτερα νησιά του κόσμου!

Κυριακή, 1 Ιουνίου 2014
Η Κρήτη ταξινομήθηκε ως το 16ο καλύτερο νησί στον κόσμο κι ακολούθησε η Μύκονος, στην 29η θέση!
Η Σαντορίνη, η Κρήτη και η Μύκονος φιγουράρουν στη λίστα του μεγάλου ταξιδιωτικού περιοδικού Travel+Leisure με τα 30 καλύτερα νησιά του κόσμου.

Τα θέματα στα Μαθηματικά, Βιολογία, Φυσική, Ιστορία Γενικής Παιδείας

Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014
Οι υποψήφιοι θα επιστρέψουν στα θρανία τη Δευτέρα 2 Ιουνίου για να εξεταστούν στα μαθήματα κατεύθυνσης, Αρχαία Ελληνικά (Θεωρητική) και Μαθηματικά (Θετική και Τεχνολογική).
Με τα μαθήματα Γενικής Παιδείας Βιολογία, Φυσική, Ιστορία, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, συνεχίστηκαν σήμερα οι Πανελλαδικές εξετάσεις. Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι τα θέματα της Βιολογίας δεν έκρυβαν παγίδες, ενώ στα Μαθηματικά δόθηκε πρόβλημα προς επίλυση, έπειτα από πολλά χρόνια, χωρίς να υπάρχει επίσης παγίδα.

Βαρύτατες οι ποινές για τα δομημένα ομόλογα... αλλά κανένας στη φυλακή!

Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014
Η απόφαση του δικαστηρίου γλίτωσε τους 13 καταδικασθέντες από τα ισόβια, αλλά δεν απέφυγαν τις πολυετείς ποινές κάθειρξης.
Βαριές οι ποινές για τα δομημένα ομόλογα, όμως στη φυλακή δεν μπαίνει κανένας. Κι΄ αυτό γιατί από τους 13 καταδικασθέντες οι 3 αποχώρησαν ελεύθεροι αφού η έφεση είχε ανσταλτικό αποτέλεσμα, ενώ οι υπόλοιποι 10 θα πληρώσουν εγγυήσεις από 50.000 ως 200.000 ευρώ.

Ούτε παράταση ούτε πρόστιμα για το έντυπο Ε9

Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014
Με στόχο να μην μπλοκάρει το ηλεκτρονικό σύστημα οι υπόχρεοι σε Ε9 θα μπορέσουν μετά το τέλος της υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις.
Θα καταρρεύσει το ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών (taxisnet) εφόσον δοθεί παράταση για την υποβολή του εντύπου Ε9 (λήγει σήμερα, 30 Μαΐου, η προθεσμία). Αυτό αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών τα οποία υπογραμμίζουν ότι τις τελευταίες μέρες το ηλεκτρονικό σύστημα παρουσιάζει αρρυθμίες.

Παράνομες "και με τη βούλα" οι πρακτικές της ΕΛΑΣ για τους μετανάστες

Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014
Η τρομακτική εντολή του αρχηγού της ΕΛΑΣ, "πρέπει να τους κάνουμε το βίο αβίωτο", είναι πλέον όχι μόνο ανήθικη, αλλά και παράνομη!
Παράνομη κρίθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών η κράτηση μεταναστών πέραν του καθορισμένου από το νόμο 18μήνου, έπειτα από καταγγελίες του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες. Η απόφαση αυτή εγείρει τεράστιο νομικό και ηθικό θέμα και έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με τις έως τώρα πρακτικές της ΕΛΑΣ...

Μεγάλη συμμετοχή στο δημοψήφισμα για το νερό στη Θεσσαλονίκη

Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014
Η καταμέτρηση έχει αρχίσει αλλά προχωρά με αργούς ρυθμούς και ακόμα είναι άγνωστο για το πότε θα υπάρξει αποτέλεσμα.
Απίστευτα αναπάντεχη συμμετοχή είχε σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών το δημοψήφισμα στη Θεσσαλονίκη για την ΕΥΑΘ. Πληροφορίες της “Ε” αναφέρουν μάλιστα ότι σε κάποια εκλογικά τμήματα υπήρξαν πολίτες που ψήφισαν μόνο για το νερό.

Οι εκλογές στη Χαλκιδική πέρασαν το μήνυμα κατά της εξόρυξης χρυσού!

Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014
Φεύγει ο Πάχτας και αναλαμβάνει δήμαρχος Αριστοτέλη ο Γιάννης Μίχος που εκπροσωπεί το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, με 51,13%.
Τα αποτελέσματα των εκλογών στο δήμο Αριστοτέλη κλείνουν την πόρτα στον πρώην δήμαρχο Χρ. Πάχτα, υπερασπιστή της εξόρυξης χρυσού στην περιοχή, και αναδεικνύουν νικητή τον Γιάννη Μίχο, ο οποίος εκπροσωπεί το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και εξελέγη υποψήφιος για τις εκλογές από τους κατοίκους, μετά από λαϊκή συνέλευση και ψηφοφορία.

Μάθε που ψηφίζεις για αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές

Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014
Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών, κάνετε κλικ στην επιλογή «Εκλογές» και στη συνέχεια κάνετε κλικ στην εφαρμογή «Μάθε που ψηφίζεις».
Η νέα εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών «μάθε που ψηφίζεις», λύνει όλες τις απορίες του εκλογικού σώματος. Δείτε πως μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε.

Συζήτηση οργανώσεων και πολιτών κατά του νομοσχεδίου για τον αιγιαλό και τις παραλίες

Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014
το νομοσχέδιο παραχωρεί «ακόμα και περιοχές Natura, αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και επιτρέπει την ολοκληρωτική κατάληψη παραλιών από επιχειρηματικές εκμεταλλεύσεις!
Η συστράτευση του κόσμου για την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για τον αιγιαλό και την παραλία, ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης που διοργάνωσε η πρωτοβουλία πολιτών «ΣΤΟΠ στην καταστροφή των ελληνικών αιγιαλών», όπου πήραν μέρος μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων και ομάδων πολιτών.

Ελληνικά τα 9 από τα 15 καλύτερα κλασικά βιβλία όλων των εποχών

Σάββατο, 10 Μαΐου 2014
Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Όμηρος με την Ηλιάδα και αμέσως μετά ακολουθεί η Οδύσσεια.
Έντονο ελληνικό και λατινικό «άρωμα» έχει, όπως ήταν αναμενόμενο, η λίστα της βρετανικής Telegraph με τα καλύτερα κλασικά βιβλία όλων των εποχών. Τη λίστα, φυσικά, μονοπωλούν συγγραφείς όπως ο Όμηρος, ο Πλάτωνας, ο Ηρόδοτος, ο Οβίδιος ως μια αναγνώριση της επίδρασης που άσκησαν οι δύο αυτοί πολιτισμοί στη διαμόρφωση του κλασσικού τρόπου σκέψης.

Στη Βουλή το νομοσχέδιο με τις ρυθμίσεις για το γήπεδο της ΑΕΚ

Σάββατο, 10 Μαΐου 2014
Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί μετά το άνοιγμα της Βουλής, η οποία θα κλείσει για τις Ευρωεκλογές ως τις 25 Μαΐου.
Στη Βουλή κατατέθηκε την Παρασκευή (9/5) το σχέδιο νόμου για τα ρυθμιστικά σχέδια Αθήνας-Θεσσαλονίκης, το οποίο περιλαμβάνει και τις ρυθμίσεις για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί μετά το άνοιγμα της Βουλής, η οποία θα κλείσει για τις Ευρωεκλογές ως τις 25 Μαΐου και μετά την ψήφισή του το μόνο που θα μένει είναι η έκδοση των αδειών για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ.

Ελληνική πρωτιά στη λίστα με τα χειρότερα εκπαιδευτικά συστήματα στην Ευρώπη

Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014
Στην τελευταία θέση στην Ευρώπη και στην 33η στον κόσμο κατατάσσεται το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας.
Στην τελευταία θέση στην Ευρώπη και στην 33η στον κόσμο κατατάσσεται το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας, σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη του εκδοτικού οίκου Pearson για λογαριασμό του ιδρύματος Economist Intelligence Unit.

Επίθεση ομορφιάς: Διαδικτυακή καμπάνια για τις παραλίες της Ελλάδας

Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014
"Θα τους αφήσεις να καταστρέψουν την αγαπημένη σου παραλία; Πες όχι τώρα!"
Από την Πέμπτη 9 Μαΐου και κάθε μέρα στο facebook, μεταξύ 12- 2 το μεσημέρι ανεβάζουμε όλοι τη φωτογραφία της αγαπημένης μας παραλίας (με το όνομά της) με το κείμενο που ακολουθεί...

Ξεπούλημα κάτω του κόστους τα ακίνητα, σε τιμές δεκαετίας του 80

Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014
έχουν καταγραφεί ακραίες περιπτώσεις ακινήτων, τα οποία πωλούνται όσο ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο!
Στη δεκαετία του 80 έχει γυρίσει το ρολόι στις τιμές των ακινήτων, λόγω της οικονομικής κρίσης και της βαριάς φορολογίας.

Τέσσερα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για 35.500 ανέργους

Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014
Το σχέδιο προβλέπει επιδότηση από 450 ευρώ ως και 600 ευρώ το μήνα.
Τέσσερα νέα προγράμματα για ανέργους μπαίνουν μπροστά με στόχο την πρόσληψη από ιδιωτικές επιχειρήσεις 35.000 ατόμων. Το σχέδιο προβλέπει επιδότηση από 450 ευρώ ως και 600 ευρώ το μήνα. Ουσιαστικά πρόκειται για επιδότηση του μισθού του εργαζόμενου αρκεί αυτός να προέρχεται από τις τάξεις των ανέργων.

Δεύτερη στον κόσμο η Ελλάδα στις παραλίες

Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014
408 γαλάζιες σημαίες στις παραλίες της Ελλάδας για φέτος.
408 βραβευμένες ακτές διαθέτει η Ελλάδα για το 2014, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης που διαχειρίζεται το διεθνές πρόγραμμα "Γαλάζιες Σημαίες". Η "Γαλάζια Σημαία" είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, ένα από τα πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, στις ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης που περιλαμβάνουν εκτός από την εξαιρετική ποιότητα των νερών κολύμβησης και άλλα 33 κριτήρια.

Αυξήθηκαν τον Μάρτιο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Κράτους

Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές διαμορφώθηκαν σε 5,2 δισ. ευρώ
Αυξήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της Γενικής Κυβέρνησης τον Μάρτιο αφού ανήλθαν σε 4,74 δισ. ευρώ, έναντι 4,63 δισ. ευρώ το Φεβρουάριο. Μάλιστα αν αθροιστούν και οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων ύψους 459 εκατ. ευρώ, τότε οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Κράτους τον Μάρτιο διαμορφώθηκαν σε 5,2 δισ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμα

Το πρωτοποριακό μοντέλο εφαρμόστηκε και στην Αυστραλία, όπου η δρ. Χάρις Καρνέζη εκπαίδευσε και ειδικούς για να το εφαρμόζουν στα παιδιά.
Βρισκόμαστε σε σημείο καμπής... «Θα συνεχίσουμε να περνάμε από τη μια καταστροφή στην άλλη ή θα ανακτήσουμε τον έλεγχο του μέλλοντός μας»;
Ο «τυφλός» στα χρώματα καλλιτέχνης ήλθε σε επαφή με τον κ. Μονταντόν ο οποίος και δημιούργησε τη συσκευή «eyeborg».
Το ενός έτους μαστίφ που ζυγίζει 90 κιλά, πουλήθηκε έναντι περίπου 1,44 εκατομμυρίου και ενδεχομένως να πρόκειται για την ακριβότερη πώληση σκύλου μέχρι σήμερα!
Όπως αποκαλύπτει ο ΟΗΕ 5 εκατ. άνθρωποι πεθαίνουν ετησίως από ασθένειες που οφείλονται σε μολυσμένο νερό!