Οικονομία

Βαρύτατες οι ποινές για τα δομημένα ομόλογα... αλλά κανένας στη φυλακή!

Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014
Η απόφαση του δικαστηρίου γλίτωσε τους 13 καταδικασθέντες από τα ισόβια, αλλά δεν απέφυγαν τις πολυετείς ποινές κάθειρξης.
Βαριές οι ποινές για τα δομημένα ομόλογα, όμως στη φυλακή δεν μπαίνει κανένας. Κι΄ αυτό γιατί από τους 13 καταδικασθέντες οι 3 αποχώρησαν ελεύθεροι αφού η έφεση είχε ανσταλτικό αποτέλεσμα, ενώ οι υπόλοιποι 10 θα πληρώσουν εγγυήσεις από 50.000 ως 200.000 ευρώ.

Ούτε παράταση ούτε πρόστιμα για το έντυπο Ε9

Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014
Με στόχο να μην μπλοκάρει το ηλεκτρονικό σύστημα οι υπόχρεοι σε Ε9 θα μπορέσουν μετά το τέλος της υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις.
Θα καταρρεύσει το ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών (taxisnet) εφόσον δοθεί παράταση για την υποβολή του εντύπου Ε9 (λήγει σήμερα, 30 Μαΐου, η προθεσμία). Αυτό αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών τα οποία υπογραμμίζουν ότι τις τελευταίες μέρες το ηλεκτρονικό σύστημα παρουσιάζει αρρυθμίες.

Σε κλειστό λογαριασμό ο ΦΠΑ -Τι αλλάζει για τα μπλοκάκια

Σάββατο, 10 Μαΐου 2014
Πακέτο αλλαγών για την απλοποίηση του καθεστώτος για το ΦΠΑ σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών.
Πακέτο αλλαγών για την απλοποίηση του καθεστώτος για το ΦΠΑ σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών. Ανάμεσα σε αυτά που μελετά η Γενική Γραμματεία Εσόδων είναι η καταβολή του ΦΠΑ που αντιστοιχεί σε κάθε συναλλαγή χονδρικής σε κλειστό τραπεζικό λογαριασμό.

Ξεπούλημα κάτω του κόστους τα ακίνητα, σε τιμές δεκαετίας του 80

Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014
έχουν καταγραφεί ακραίες περιπτώσεις ακινήτων, τα οποία πωλούνται όσο ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο!
Στη δεκαετία του 80 έχει γυρίσει το ρολόι στις τιμές των ακινήτων, λόγω της οικονομικής κρίσης και της βαριάς φορολογίας.

Τέσσερα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για 35.500 ανέργους

Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014
Το σχέδιο προβλέπει επιδότηση από 450 ευρώ ως και 600 ευρώ το μήνα.
Τέσσερα νέα προγράμματα για ανέργους μπαίνουν μπροστά με στόχο την πρόσληψη από ιδιωτικές επιχειρήσεις 35.000 ατόμων. Το σχέδιο προβλέπει επιδότηση από 450 ευρώ ως και 600 ευρώ το μήνα. Ουσιαστικά πρόκειται για επιδότηση του μισθού του εργαζόμενου αρκεί αυτός να προέρχεται από τις τάξεις των ανέργων.

Αυξήθηκαν τον Μάρτιο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Κράτους

Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές διαμορφώθηκαν σε 5,2 δισ. ευρώ
Αυξήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της Γενικής Κυβέρνησης τον Μάρτιο αφού ανήλθαν σε 4,74 δισ. ευρώ, έναντι 4,63 δισ. ευρώ το Φεβρουάριο. Μάλιστα αν αθροιστούν και οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων ύψους 459 εκατ. ευρώ, τότε οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Κράτους τον Μάρτιο διαμορφώθηκαν σε 5,2 δισ. ευρώ.

1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας

Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014
Υποβολή επιχειρηματικών προτάσεων μέχρι 30 Απριλίου 2014.
Έχεις μια ιδέα; Έχουμε το δέντρο που μπορεί να ανθίσει! Κατέθεσε την πρόταση σου, λάβε καθοδήγηση από τους καλύτερους και κέρδισε τα πρώτα χρήματα και την υποστήριξη για να κάνεις την ιδέα σου επιχείρηση! Υπόβαλλε την πρόταση σου σε τρία απλά βήματα μέχρι τις 30 Απριλίου 2014 εδώ: http://ideatree.gr/wp-login.php.

Με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου και του ΕΣΠΑ η επένδυση στο Ελληνικό;

Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014
Καταγγέλλεται επίσης, ότι δεν έχουν γίνει εκτιμήσεις, των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των σχεδίων...
Αδιαφάνεια και επαχθείς όρους καταγγέλλει ο Νίκος Χουντής προς την Κομισιόν. «Και με χρήματα του ελληνικού Δημοσίου και των ΕΣΠΑ θα καλυφθούν οι χρηματοδοτικές υποχρεώσεις του ιδιώτη επενδυτή στο Ελληνικό;» Ερώτηση για το Ελληνικό, που καταγγέλλει αδιαφάνεια και επαχθείς όρους σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής.

"Ευφραίνου Ελλάς" Βγήκαμε στις αγορές...

Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014
Με ομόλογα που υπάγονται πλέον στο Βρετανικό δίκαιο... όλοι θέλουν να δανείσουν την Ελλάδα!
Μαζικό είναι το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για το ελληνικό ομόλογο με τις προεγγραφές να ξεπερνούν τα 16 δισ. ευρώ και την Ελλάδα να εξετάζει το ενδεχόμενο να πάρει ακόμη και πάνω από 3 δισ. ευρώ. «Θα είναι μεγάλη επιτυχία εάν το κουπόνι στο 5ετές ομόλογο κλείσει σε επίπεδα χαμηλότερα του 5,3%»

Τέλος και ο θεσμός των περίπτερων στην Ελλάδα!

Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014
Η άδεια δεν θα μπορεί να μεταβιβαστεί μετά τον θάνατό του κατόχου, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να κλείνει οριστικά!
Καταργείται πλέον η ελληνική πρωτοτυπία των περιπτέρων με το Πολυνομοσχέδιο. Κάθε περιπτερούχος που βγαίνει στην σύνταξη θα κλείνει και την επιχείρηση. Σε ανεργία υποχρεώνει η κυβέρνηση δώδεκα χιλιάδες περιπτεριούχους μαζί με τις οικογένειές τους, αφού με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, τα περίπτερα καταργούνται!!!

"Ανάσταση"... Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα και μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης

Τρίτη, 8 Απριλίου 2014
Το δεύτερο νομοσχέδιο προβλέπει τη μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης κατά 30%...
Προεκλογική ανάσα επιφυλάσσει η κυβέρνηση σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ με δύο νέα φορολογικά νομοσχέδια που αφορούν τα τέλη κυκλοφορίας και τα τεκμήρια διαβίωσης και που αναμένεται να κατατεθούν προς ψήφιση μετά το Πάσχα. Το πρώτο προβλέπει την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας ανά μήνα και το δεύτερο μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης.

Συμψηφισμό του ΦΠΑ εξήγγειλε ο Σαμαράς

Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014
o πρωθυπουργός δεσμεύτηκε πως ως το τέλος της χρονιάς, το Κράτος θα έχει αποπληρώσει τις οφειλές του στους ιδιώτες.
Τον συμψηφισμό των οφειλών του ΦΠΑ μεταξύ επιχειρήσεων και Δημοσίου και την διαγραφή των προστίμων για μη καταβολή ΦΠΑ, ανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε επίσκεψή του στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Το μέτρο θα νομοθετηθεί το φθινόπωρο και θα εφαρμοστεί μέσα στην χρονιά.

Φορολογική «ανάσα» για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και επιχειρήσεις

Σάββατο, 5 Απριλίου 2014
Δύο νομοσχέδια προτίθεται να φέρει στη Βουλή προς ψήφιση το υπουργείο Οικονομικών.
Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις επιχειρήσεις, μειώσεις στα τεκμήρια διαβίωσης και αλλαγή στον τρόπο καταβολής των τελών κυκλοφορίας, περιλαμβάνουν τα δύο νομοσχέδια που προτίθεται να φέρει στη Βουλή προς ψήφιση το υπουργείο Οικονομικών.

Πώς θα συμπληρώσετε τη φορολογική σας δήλωση

Σάββατο, 5 Απριλίου 2014
Στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων αναρτήθηκαν οι οδηγίες για τη συμπλήρωση των φετινών δηλώσεων.
Στο πρώτο μέρος του φυλλαδίου, τον πρόλογο του οποίου υπογράφει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, παρέχονται πληροφορίες για τις βασικές υποχρεώσεις που έχουν οι φορολογούμενοι για την υποβολή της δήλωσης, ενώ στο δεύτερο μέρος δίνονται οδηγίες για τη συμπλήρωση της δήλωσης.

Το Ελληνικό περνάει στα χέρια του Ομίλου Λάτση για 915 εκατ. ευρώ

Τρίτη, 1 Απριλίου 2014
Κεντρικό συστατικό στοιχείο της επένδυσης είναι η δημιουργία και συντήρηση πάρκου 2.000.000 τετραγωνικών.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ανακήρυξε την εταιρεία του ομίλου Λάτση, τη Lamda Development ως τον προτιμητέο επενδυτή για να αποκτήσει το 100% των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε. μετά από τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Προβλήματα για τα ευπαθή προϊόντα με την απεργία της ΠΝΟ

Τρίτη, 1 Απριλίου 2014
Όπως κάθε φορά έτσι και τώρα, λόγω της απεργίας των ναυτικών κινδυνεύουν τα κηπευτικά της Κρήτης να μείνουν εκτός αγοράς, καθώς δεν θα υπάρχει τρόπος να μεταφερθούν.
«Πονοκέφαλο» προκαλεί στους παραγωγούς ευπαθών αγροτικών προϊόντων και τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους τους, η νέα απεργία που κήρυξε από τη Δευτέρα 31 Μαρτίου η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Τι αλλάζει για γάλα, ψωμί, βιβλία και φάρμακα

Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014
Οι 50 αλλαγές του ΟΟΣΑ. Το ενημερωτικό σημείωμα που έδωσε πριν από λίγο στη δημοσιότητα το υπουργείο Ανάπτυξης.
Σε τρεις περιοχές της χώρας τα καταστήματα θα λειτουργήσουν –πιλοτικά- όλες τις Κυριακές του χρόνου. Ανοίγει το επάγγελμα του φαρμακοποιού ενώ για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, οι τιμές απελευθερώνονται προς τα κάτω...

Οικονομική διέξοδος η καλλιέργεια ηλίανθου

Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014
Στη χώρα μας, λειτουργούν 12 εργοστάσια παραγωγής βιοντίζελ, τα οποία και καταρτίζουν τα συμβόλαια με τους παραγωγούς.
Ως μια από τις πιο αξιόπιστες λύσεις στη λίστα των ενεργειακών καλλιεργειών, προσφέροντας σταθερό εισόδημα στους παραγωγούς στα πρότυπα της συμβολαιακής γεωργίας και με χαμηλό κόστος επένδυσης, προβάλλει ο ηλίανθος.

Ψηφίστε το σήμα των ελληνικών προϊόντων. Καρδιά, καράβι ή κίονας;

Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014
Η ψηφοφορία θα διαρκέσει 15 ημέρες και ο νικητής του σήματος θα λάβει 5 χιλιάδες ευρώ, ως έπαθλο.
Σε διαδικτυακή ψηφοφορία θέτει το υπουργείο Ανάπτυξης τις τρεις εναλλακτικές προτάσεις για το "Ελληνικό Σήμα" που θα φέρουν ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες. Στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης Μπορείτε κι εσείς να ψηφίσετε το σήμα των ελληνικών προϊόντων που προτιμάτε.

Πτώχευσε οριστικά η NEOSET - Λουκέτο σε όλα τα καταστήματα

Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014
Σημειωτέον ότι η λειτουργία του παράπλευρου δικτύου έχει προκαλέσει την υποβολή αγωγών για απόπειρας παραπλάνησης του καταναλωτικού κοινού...
Οριστικά σε πτώχευση κηρύχθηκε η Neoset με απόφαση την 212/2014 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, μετά από αίτηση εργαζομένων του εργοστασίου της Χαλκίδας.

Διαβάστε ακόμα

Το πρωτοποριακό μοντέλο εφαρμόστηκε και στην Αυστραλία, όπου η δρ. Χάρις Καρνέζη εκπαίδευσε και ειδικούς για να το εφαρμόζουν στα παιδιά.
Βρισκόμαστε σε σημείο καμπής... «Θα συνεχίσουμε να περνάμε από τη μια καταστροφή στην άλλη ή θα ανακτήσουμε τον έλεγχο του μέλλοντός μας»;
Ο «τυφλός» στα χρώματα καλλιτέχνης ήλθε σε επαφή με τον κ. Μονταντόν ο οποίος και δημιούργησε τη συσκευή «eyeborg».
Το ενός έτους μαστίφ που ζυγίζει 90 κιλά, πουλήθηκε έναντι περίπου 1,44 εκατομμυρίου και ενδεχομένως να πρόκειται για την ακριβότερη πώληση σκύλου μέχρι σήμερα!
Όπως αποκαλύπτει ο ΟΗΕ 5 εκατ. άνθρωποι πεθαίνουν ετησίως από ασθένειες που οφείλονται σε μολυσμένο νερό!