Υγεία

Η ινδική κάνναβη εξαφανίζει καρκινικούς όγκους

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014
Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Molecular Cancer Therapeutics, Δύο δραστικές ουσίες που περιέχονται στο φυτό της ινδικής κάνναβης είχαν εντυπωσιακά αποτελέσματα...
Δύο δραστικές ουσίες που περιέχονται στο φυτό της ινδικής κάνναβης είχαν εντυπωσιακά καλά αποτελέσματα κατά καρκινικών όγκων, όταν χορηγήθηκαν συνδυαστικά με ακτινοθεραπεία, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Molecular Cancer Therapeutics.

Βρετανοί ανακάλυψαν την «αχίλλειο πτέρνα» των σούπερ ανθεκτικών στα αντιβιοτικά μικροβίων

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014
Σε τουλάχιστον 25.000 ανέρχονται πλέον οι θάνατοι στην Ευρώπη κάθε χρόνο εξαιτίας αυτών των ανθεκτικών στα αντιβιοτικά λοιμώξεων.
Επιστήμονες στη Βρετανία ανακάλυψαν μία «αχίλλειο πτέρνα» των σούπερ- ανθεκτικών στα αντιβιοτικά μικροβίων και ευελπιστούν ότι πλέον θα αξιοποιηθεί κατάλληλα η νέα οδός που ανοίγεται για τη φαρμακευτική καταπολέμησή τους - αν και θα χρειαστεί αρκετός χρόνος, εωσότου μια νέα γενιά φαρμάκων εφαρμοστεί κλινικά.

Πώς να διαλέξω το κατάλληλο αντηλιακό;

Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014
Στην ετικέτα των αντηλιακών, υπάρχει ο δείκτης προστασίας, γνωστός και ως SPF (Sun Protection Factor). Τα αντηλιακά εμποδίζουν τη διείσδυση των επικίνδυνων ακτίνων, αλλά κανένα δε μπορεί να προσφέρει πλήρη προφύλαξη.
Πριν λίγα χρόνια, όλοι αποδεχόμασταν ότι το φωτεινό αστέρι της ημέρας, με το φως του και τη ζέστη του, ήταν μόνον πηγή ζωής, για τη γη μας. Όμως, οι άνθρωποι «φροντίσαμε» να καταστρέψουμε τη «φυσική ασπίδα» και να μετατρέψουμε αυτό το αγαθό και σε εχθρό. Τα τελευταία χρόνια, η υπεριώδης ακτινοβολία του ηλίου θεωρείται επικίνδυνη, για την υγεία μας.

Η Κομισιόν απαγορεύει το θρυλικό άρωμα Chanel 5

Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014
Το Chanel 5 που έχει καταγράψει τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως, κάθε 30 δευτερόλεπτα πωλείται ένα μπουκάλι!
Το αγαπημένο άρωμα της Μέριλιν Μονρόε κινδυνεύουν να απαγορεύσουν οι Βρυξέλλες. Το άρωμα «σήμα-κατατεθέν» της που φορούσε γυμνή στο κρεβάτι, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Telegraph» φαίνεται πως θα απαγορεύσει η Κομισιόν.

Έλληνες και Βρετανοί ανακάλυψαν νέο γονίδιο που ευθύνεται για το 1% όλων των καρκίνων

Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014
Η ιδιομορφία είναι ότι ο καρκίνος προκαλείται όχι όταν το γονίδιο είναι ενεργό, αλλά όταν αυτό απενεργοποιείται, οπότε πλέον «πυροδοτείται» η ανάπτυξη του καρκινικού όγκου.
Ερευνητές στη Βρετανία -μεταξύ των οποίων τρεις Έλληνες επιστήμονες- ανακάλυψαν ένα γονίδιο, το οποίο «καθοδηγεί» την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων σε τουλάχιστον 1% όλων των ασθενών. Είναι η πρώτη φορά που το εν λόγω γονίδιο CUX1 εμπλέκεται στον καρκίνο και μελλοντικά θα μπορούσε να αποτελέσει ένα νέο στόχο των στοχευμένων φαρμακευτικών θεραπειών.

Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος: Δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι

Τρίτη, 6 Μαΐου 2014
Όσοι επιθυμούν να εξεταστούν μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.myskincheck.gr για να κλείσουν ραντεβού για δωρεάν εξέταση.
Στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εκστρατείας για την ενημέρωση του κοινού αναφορικά με τα μελανώματα και τον καρκίνο του δέρματος, πραγματοποιείται για ακόμα μία χρονιά και στην χώρα μας η «Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος».

Κάντε φυσικό λίφτινγκ μόνο με τη διατροφή σας!

Τρίτη, 15 Απριλίου 2014
Ακολουθείστε τις παρακάτω διατροφικές συμβουλές ομορφιάς, αντιγήρανσης και ευεξίας, και προσφέρετε στον οργανισμό σας εσωτερική ανανέωση και εξωτερική αναδόμηση.
Χωρίς αμφιβολία, το "μαγικό" ελιξήριο της ομορφιάς βρίσκεται στις επιλογές μας και πάνω απ' όλα στη διατροφή μας. Ακολουθείστε τις παρακάτω διατροφικές συμβουλές ομορφιάς, αντιγήρανσης και ευεξίας, και προσφέρετε στον οργανισμό σας εσωτερική ανανέωση και εξωτερική αναδόμηση:

40χρονος Βρετανός πέθανε επειδή ''έτρωγε τα νύχια του''

Τρίτη, 15 Απριλίου 2014
Η συνήθεια να ‘'τρώει τα νύχια του’' είχε ενταθεί τα τελευταία χρόνια και υπέφερε επίσης από άγχος και κατάθλιψη.
Ο ασθενής ‘'έφαγε’' τόσο άσχημα τα νύχια του, που αιμορράγησαν και οδήγησαν σε λοίμωξη η οποία κατέστη σηπτική και προκάλεσε μοιραία καρδιακή προσβολή!

Μειώθηκε η διαφθορά - Εστίες τα νοσοκομεία και το δημόσιο

Παρασκευή, 4 Απριλίου 2014
Μειωμένη κατά 15% η διαφθορά το 2013. Ωστόσο, τα νοσοκομεία και ο δημόσιος τομέας παραμένουν εστίες της διαφθοράς.
Η κατάσταση στον τομέα της διαφθοράς στην Ελλάδα εμφανίζεται βελτιωμένη το 2013, με 15% λιγότερα περιστατικά, σύμφωνα με την έρευνα που παρουσίασε η Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς. Ωστόσο τα νοσοκομεία και ο δημόσιος τομέας παραμένουν εστίες της διαφθοράς.

Καρκίνος: Η τέλεια λύση που βρίσκει ο εγκέφαλος

Παρασκευή, 4 Απριλίου 2014
Όλοι οι καρκίνοι προκαλούνται και ενεργοποιούνται από έντονες και βίαιες εσωτερικές συγκρούσεις που τις βιώνουμε χωρίς να τις εκφράζουμε...
Πώς μπορείτε να προλαμβάνετε ή να θεραπεύετε τον καρκίνο; Μαθαίνοντας τις βασικές αρχές της επικοινωνίας τις οποίες κάθε άνθρωπος θα έπρεπε να κατέχει: Nα εκφράζει τις ανάγκες και τα συναισθήματά του, να τολμά να αντιπαρατίθεται στους άλλους (με σεβασμό βέβαια), να αναγνωρίζει και να δέχεται την πραγματικότητα όπως αυτή είναι, οι πράξεις του να είναι προσαρμοσμένες στην πραγματικότητα, να τελειώνει τις όποιες συναισθηματικές εκκρεμότητες έχει με τους άλλους, να συγχωρεί!

Μελέτη Ελληνίδας επιστήμονα για τον αυτισμό: Η περιπέτεια που έδιωξε τον φόβο...

Τρίτη, 1 Απριλίου 2014
Το πρωτοποριακό μοντέλο εφαρμόστηκε και στην Αυστραλία, όπου η δρ. Χάρις Καρνέζη εκπαίδευσε και ειδικούς για να το εφαρμόζουν στα παιδιά.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον Αυτισμό στις 2 Απριλίου, το επιστημονικό περιοδικό «Αdvances in Research» δημοσιεύει κλινική μελέτη της δρ. Καρνέζη αναφορικά με το πρωτοποριακό μοντέλο παρέμβασης Γνωσιακού Συμπεριφορικού Δράματος (ΓΣΔ) για υψηλής λειτουργικότητας παιδιά με αυτισμό.

Ανοιχτά από Τρίτη τα φαρμακεία - Στάση εργασίας στην Αττική από 14:00 - 20:00

Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014
Ο ΠΦΣ στη σχετική του ανακοίνωση κάνει λόγο για κυβερνητικές μεθοδεύσεις και για συμφέροντα που μεθοδεύουν την εξόντωση των φαρμακείων.
Τέλος στις κινητοποιήσεις τους βάζουν οι φαρμακοποιοί ανοίγοντας από την Τρίτη (01/04) τα φαρμακεία όλης της χώρας, καθώς, μετά τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής, και το δ.σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) στην έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε την αναστολή της απεργίας.

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία στα φαρμακεία

Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014
Μπάχαλο και σύγχυση επικρατεί για μία ακόμη ημέρα με το θέμα των κλειστών φαρμακείων.
Μπάχαλο και σύγχυση επικρατεί για μία ακόμη ημέρα με το θέμα των κλειστών φαρμακείων. Ταλαιπωρία και σήμερα για τους πολίτες που ψάχνουν εφημερεύοντα φαρμακεία, προκειμένου να προμηθευτούν τα φάρμακα τους, ενώ αμφίβολο είναι ότι ακόμη και όταν φθάσουν μπροστά στον φαρμακοποιό θα βρουν τα φάρμακα που χρειάζονται, καθώς παρουσιάζονται ελλείψεις.

Ανακάλυψη γονιδίου που καθυστερεί την εφηβεία

Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014
Πρόκειται για ένα προβληματικό γονίδιο που απορρυθμίζει την ομαλή λειτουργία των νευρωνικών κυττάρων που ελέγχουν την παραγωγή της ορμόνης GnRH.
Την ανακάλυψη ενός ελαττωματικού γονιδίου το οποίο θεωρείται υπεύθυνο για την καθυστέρηση εμφάνισης της εφηβείας σε αγόρια και κορίτσια, ανακοίνωσαν Βρετανοί επιστήμονες. Σημειώνεται ότι περίπου το 4% των εφήβων εμφανίζει καθυστέρηση στην εμφάνιση της εφηβείας.

Κύμα δηλητηριάσεων από αμπούλες για ηλεκτρονικά τσιγάρα

Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014
ένα κουταλάκι υγρού για το γέμισμα ηλεκτρονικού τσιγάρου, με συγκέντρωση μόλις 10mg/μl μπορεί να προκαλέσει θάνατο σε ένα παιδί, ή ακόμα και σε έναν ενήλικα!
Μπορεί να θεωρείται πιο ασφαλές από το κανονικό τσιγάρο, λειτουργεί όμως με αμπούλες γεμάτες θανάσιμο δηλητήριο. Στις ΗΠΑ καταγράφονται κάθε χρόνο εκατοντάδες κλήσεις για δηλητηρίαση από υγρά για ηλεκτρονικά τσιγάρα, και όπως φαίνεται πολλοί γονείς δεν έχουν συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο που εγκυμονεί η νικοτίνη -ακόμα κι αν κάποιος απλώς την αγγίξει.

Βρέθηκε σκελετός ανθρώπου ηλικίας 3.200 ετών με μεταστατικό καρκίνο!

Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014
Αν και ο καρκίνος αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες θανάτου στην εποχή μας, απουσιάζει σχεδόν από τα αρχαιολογικά ευρήματα...
Βρετανοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν σε ένα τάφο στην αριστερή όχθη του ποταμού Νείλου, στο βόρειο Σουδάν, τον σκελετό ενός άνδρα που πέθανε πριν από 3.200 χρόνια, στο σώμα του οποίου εντοπίστηκαν τα αρχαιότερα σημάδια μεταστατικού καρκίνου που έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα.

Δέκα επικίνδυνες τροφές για τον σκύλο σας

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014
Οι περισσότεροι σκύλοι έχουν δυσανεξία στη λακτόζη και για το λόγο αυτό είναι αρκετά πιθανό η κατανάλωση γαλακτομικών να τους προκαλεί αέρια και διάρροια.
Είναι μάλλον δεδομένο ότι την ώρα του γεύματος ο σκύλος σας στέκεται στα πόδια σας και με παραπονιάρικο ύφος ζητάει λίγο από φαγητό σας. Και είναι επίσης δεδομένο ότι οι περισσότεροι υποκύπτετε στο βλέμμα του και του δίνεται έναν μικρό μεζέ. Ξέρετε όμως ότι αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο, ακόμη και μοιραίο για το αγαπημένο σας κατοικίδιο;

Κίνδυνος λουκέτου στο "Παίδων" Πεντέλης

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014
Η Γενική Συνέλευση των γιατρών του νοσοκομείου έχει δώσει τελεσίγραφο στο υπουργείο Υγείας...
Συγκέντρωση και παράσταση στη Διοίκηση του Νοσοκομείου «Αττικόν», ενώ κινητοποιήσεις προγραμματίζουν και οι γιατροί στο Νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης» με αίτημα την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών σχεδόν δύο ετών. Αν δεν πληρωθούν, σταματούν τις εφημερίες.

Ανοίγουν προσωρινά τα φαρμακεία από την Τρίτη

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014
Στο πλαίσιο της συνεδρίασης αποφασίστηκε η σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης το Σάββατο 22 Μαρτίου.
Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, ο αγώνας «συνεχίζεται με την ίδια ένταση», ενώ τονίζεται ότι όλοι οι φαρμακοποιοί θα πρέπει να είναι έτοιμοι οποιαδήποτε στιγμή για άμεση κινητοποίηση ανάλογα με την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Εσείς μιλάτε τη γλώσσα του σώματος;

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014
Ο Δαρβίνος είπε πριν από 132 χρόνια: "είμαστε αυτό που φαινόμαστε, όχι αυτό που λέμε". Κατά μέσο όρο μιλάμε με τις λέξεις μόνο 11 λεπτά τη μέρα, ενώ για τα υπόλοιπα περνάμε το μήνυμα… με το σώμα μας!
Αν νομίζετε ότι «εν αρχή ην ο λόγος», κάνετε μεγάλο λάθος. Η γλώσσα του σώματος είναι πιο…αποκαλυπτική και πιο αληθινή. Αρκεί να ξέρετε τη «γραμματική» και το «συντακτικό» της…

Διαβάστε ακόμα

Βρισκόμαστε σε σημείο καμπής... «Θα συνεχίσουμε να περνάμε από τη μια καταστροφή στην άλλη ή θα ανακτήσουμε τον έλεγχο του μέλλοντός μας»;
Ο «τυφλός» στα χρώματα καλλιτέχνης ήλθε σε επαφή με τον κ. Μονταντόν ο οποίος και δημιούργησε τη συσκευή «eyeborg».
Το ενός έτους μαστίφ που ζυγίζει 90 κιλά, πουλήθηκε έναντι περίπου 1,44 εκατομμυρίου και ενδεχομένως να πρόκειται για την ακριβότερη πώληση σκύλου μέχρι σήμερα!
Στη χώρα μας, λειτουργούν 12 εργοστάσια παραγωγής βιοντίζελ, τα οποία και καταρτίζουν τα συμβόλαια με τους παραγωγούς.
Όπως αποκαλύπτει ο ΟΗΕ 5 εκατ. άνθρωποι πεθαίνουν ετησίως από ασθένειες που οφείλονται σε μολυσμένο νερό!